visitors

free counters

ΦΙΛΟΙ

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ/ / /THE HEROES

NEWSLETTER

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΗΤΗΤΗ.17 ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΗΤΑ


Συνεχίζει αήττητη η Εθνική του Σάντος

Δεν ξέρει τι θα πει ήττα η Εθνική, τουλάχιστον όσο προπονητής είναι ο Φερνάντο Σάντος. Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του EURO 2012, η Ελλάδα πραγματοποίησε μία άκρως πειστική εμφάνιση και αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Ρωσία στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Έτσι το αήττητο σερί με τον Πορτογάλο στον πάγκο αυξήθηκε στα 17 ματς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες). Οι Έλληνες διεθνείς μπορεί να βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ (2' Σιρόκοφ), όμως σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τα ηνία του ματς, είδαν τρία γκολ να μην μετρούν (λανθασμένα αυτό του Σαμαρά) και εν τέλει έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κατσουράνη (60'). Η Εθνική θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, όμως η κεφαλιά του Γκέκα στο 71' έστειλε την μπάλα στη βάση του δοκαριού του Σούνιν.
Η Εθνική είχε να αντιμετωπίσει δύο κακούς οιωνούς. Πρώτον, μία Ρωσία που δεν την έχει νικήσει από τις 17 Νοεμβρίου 1993, όταν ο Μαχλάς πέτυχε το γκολ της νίκης στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, μία φιέστα πρόκρισης στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Μπορεί πάλι να μην κερδίσαμε τους Ρώσους, όμως αυτή τη φορά ο Ντικ Άντβοκαατ δεν κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί του Σάντος. Ο Ολλανδός, στον πάγκο της δικής του Εθνικής, είχε βάλει τέλος στο ρεκόρ του Ρεχάγκελ το 2004, πριν το έπος της Πορτογαλίας. Ένα ξεγυρισμένο τότε 4-0 που έβαλε τέλος σε ένα σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα, αλλά αφύπνισε τους Έλληνες παίκτες για να γράψουν ιστορία λίγους μήνες αργότερα στη Λισαβόνα.

Η Εθνική ήταν μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, αντιμετωπίζοντας το ματς αυστηρά ως φιλικό. Έτσι, στο 2' ο Σιρόκοφ άνοιξε το σκορ, μετά από πανέμορφη μπαλιά του Τζαγκόεφ. Οι Έλληνες διεθνείς δεν πατούσαν καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ακόμα και έτσι έστειλαν τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα του Μαλαφέεφ. Τα δύο εξ αυτών ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ, όμως το επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Σαμαρά στο πρώτο γκολ ήταν υπερβολικό, αφού ο Βασίλι Μπερεζούτσκι ξάπλωσε φαρδύς πλατύς στο χορτάρι σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα όταν διεκδικούσε την μπάλα με τον φορ της Σέλτικ.

Η είσοδος του Τζιόλη στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες. Ο μέσος της Ράθινγκ Σανταντέρ κρατούσε μόνος του το κέντρο και έτσι απελευθερώθηκαν ο Κατσουράνης και ο Φωτάκης, ενώ οι πλάγιοι μπακ, ο Βασίλης Τοροσίδης και ο "ρούκι" Χοσέ Χολέμπας, δημιουργούσαν παιχνίδι από τα "φτερά".

Κάπως έτσι ήρθε το γκολ της ισοφάρισης στο 60'. Ο απογοητευτικός Γιούρι Ζιρκόφ (ψηφίστηκε ως η χειρότερη μετεγγραφή στην ιστορία της Τσέλσι) έχασε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη. Οι Έλληνες παίκτες άλλαζαν την μπάλα χωρίς κοντρόλ σαν να παίζουν "κορόιδο" στη ρωσική περιοχή: Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Γκέκας, ξανά Κατσουράνης και γκολ! Ακόμα ένα από θέση οφσάιντ, όμως αυτή τη φορά ο βοηθός δεν το κατάλαβε.

Από εκεί και πέρα, οι συνεχείς αλλαγές χάλασαν το ρυθμό. Όμως, ακόμα και έτσι η Ελλάδα δεν ήθελε πολύ για να πετύχει το δετερο γκολ. Ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ στο 71', ο Γκέκας πετάχτηκε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σούνιν.

Οι Έλληνες διεθνείς μαζεύουν τα μπαγκάζια τους και ταξιδεύουν στην Αυστρία. Εκεί, στην πόλη Άλταχ, στα σύνορα με την Ελβετία, θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη τη Ρουμανία.
Το φιλμ του αγώνα
2' ΓΚΟΛ (0-1): Πάσα του Τζαγκόεφ στην πλάτη της άμυνας, ο Σιρόκοφ νίκησε Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα.
11' Ο Τζόρβας λίγο έλειψε να βάλει ένα αστείο αυτογκόλ, έδιωξε και από πολύ κοντά ο Αρσάβιν αστόχησε
18' Μπαλιά του Τοροσίδη, ο Σαμαράς νίκησε τον Μαλαφέεφ, αλλά μία "βουτιά" του Μπερεζούτσκι ξεγέλασε τον διαιτητή που σφύριξε επιθετικό φάουλ.
19' Σέντρα του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης σηκώθηκε ψηλά, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη
31' Γρήρογη αντεπίθεση των Ρώσων, ο Ντενίσοφ σέντραρε και ο Αρσάβιν με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ
35' Σέντρα του Τοροσίδη, ο Σαλπιγγίδης έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ
45' Τρίτο ελληνικό γκολ που δεν μέτρησε. Ο Καραγκούνης σέντραρε, ο Κατσουράνης πήρε την πρώτη κεφραλιά και ο Τοροσίδης, από θέση οφσάιντ, νίκησε τον Μαλαφέεφ
50' Παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Μπερεζούτσκι στην προσπάθειά του να κόψει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ
55' Αντεπίθεση της Εθνικής, ο Σαμαράς σούταρε στην κλειστή γωνία, όμως ο Σούνιν απομάκρυνε σε κόρνερ
58' Καταπληκτική μπαλιά του Σιρόκοφ στον Κοκόριν, ο Τζόρβας βγήκε νικητής στο τετ α τετ
60' ΓΚΟΛ (1-1): Λάθος του Ζιρκόφ, έκλεψε ο Σαλπιγγίδης, βρήκε τον Κατσουράνη, εκείνος πάσαρε στον Τζιόλη, με τη μία πάσα στον Γκέκα, ο οποίος σήκωσε την μπάλα και ο Κατσουράνης από... οριακή θέση οφσάιντ ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ αφιέρωσε το γκολ στον Λυμπερόπουλο
71' ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη από δεξιά, ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη βάση του δοκαριού του Σούνιν
88' Καταπληκτικό σουτ στην κίνηση από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ

ΣΚΟΡΕΡ: 60' Κατσουράνης - 2' Σιρόκοφ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τονί Σαπρόν (Γάλλος)
ΚΙΤΡΙΝΗ: Κατσουράνης

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβρ.Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (88' Μάκος), Καραγκούνης (56' Τζιόλης), Φωτάκης (81' Λυμπερόπουλος), Σαλπιγγίδης (68' Κονέ), Σαμαράς (56' Χαριστέας), Γκέκας (77' Μήτρογλου)

ΡΩΣΙΑ (Ντίκ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ (46' Σούνιν), Ανιουκόφ, Ζιρκόφ (67' Σίσκιν), Βασ.Μπερεζούτσκι (46' Αλ.Μπερεζούτσκι), Ινγκασέβιτς, Ζιριανόφ, Σιράκοφ (84' Μπιλιαλεντίνοφ), Ντενίσοφ (79' Γκλουσάκοφ), Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Tζιούμπα (46' Κοκόριν)
Είπαν

Φερνάντο Σάντος: "Ένα τέτοιο σερί έχει τη σημασία του. Από την στιγμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν φιλικά. Όλα τα ματς τα βλέπουμε το ίδιο και πρέπει να δείχνουμε τον ίδιο σεβασμό. Σήμερα δεν τα καταφέραμε αλλά τουλάχιστον δεν χάσαμε και αυτό είναι σημαντικό γιατί αναπτερώνεται έτσι και το ηθικό των παικτών. Αυτό που με ικανοποίησε είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν η γνωστή ομάδα. Σφικτή αμυντικά και καλή επιθετικά. Μπορούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα, αλλά ήταν ένα καλό ματς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Στο πρώτο μέρος αυτό που εμφανίστηκε στο γήπεδο δεν ήταν δική μου ομάδα. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί αμυντικά αν και επιθετικά κάναμε κάποιες καλές ενέργειες. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον Χολέμπας. Έχει το μειονέκτημα ότι δεν ξέρει την γλώσσα και ότι δεν έχει συνηθίσει να παίζει με αυτούς τους παίκτες, ωστόσο σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του και έδειξε ότι πρέπει να τον υπολογίζουμε. Ήρθε αρκετός κόσμος και μας βοήθησε πολύ. Πάντα τον θέλουμε δίπλα μας γιατί η βοήθειά του είναι πολύ σημαντική".

Κώστας Κατσουράνης: "Στο ξεκίνημα του αγώνα ήμασταν εντελώς εκτός κλίματος. Κάναμε πολλά λάθη και δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Είμαστε όμως έμπειρη ομάδα πλέον και δεν επηρεαζόμαστε ακόμα και αν η εξέλιξη δεν είναι ευνοϊκή. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και πιο οργανωμένα, ήμασταν καλύτεροι και δημιουργήσαμε ευκαιρίες απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι η Ρωσία".

Γιώργος Καραγκούνης: "Μας επηρέασε το γρήγορο γκολ των Ρώσων. Μετά, όμως, συνήλθαμε, πήραμε την πρωτοβουλία και πιέσαμε τον αντίπαλο. Tο πρώτο γκολ του Σαμαρά είναι καθαρό, ενώ έπρεπε να δοθεί και μια κόκκινη κάρτα στον Ζιρκόφ".

Νίκος Λυμπερόπουλος: "Σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν διανύει και τα καλύτερα του, όπως και η χώρα δηλαδή, το γεγονός πως η Εθνική παίζει καλά και πηγαίνει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Χαιρόμαστε που τέτοιες εποχές κάνουμε τους Έλληνες να χαρούν, να αισθανθούν καλύτερα έστω και λίγο".

Άγγελος Χαριστέας: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι επιθετικά. Η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι σημαντικό που παραμένουμε αήττητη. Δείξαμε κάποια στοιχεία που επιβάλλεται να δείξουμε και στο Euro".

Φάνης Γκέκας: "Αυτή η ομάδα δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, δεχθήκαμε γκολ και αποσυντονιστήκαμε. Στο δεύτερο όμως ήμασταν κυρίαρχοι και θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Ειδικά αν είχε μετρήσει το γκολ του Σαμαρά που ήταν καθαρό".

Ντίκ Άντβοκαατ: "Ήταν ένα ματς όπου πήγαμε με τους περισσότερους παίκτες μας να είναι στο τέλος της χρονιάς με τις ομάδες τους. Είχαμε ευκαιρίες αλλά πετύχαμε μόνο ένα γκολ. Κάναμε κάποια λάθη στις αντεπιθέσεις. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει το δικό της σερί. Είναι μία καλή ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Θα μπορούσα να πω ότι η Εθνική σας είναι αρκετά δυνατή καθώς έπαιξε 16 ματς δίχως να χάσει. Στο πρώτο μέρος είδατε και εσείς πως δεν φοβόταν καθόλου... Η Ελλάδα έδειξε το 2004 τι μπορεί να κάνει ως ομάδα. Είναι μία ομάδα που είναι δύσκολο να νικήσεις. Οι Κροάτες το ξέρουν καλά αυτό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου